#htmlcaption_0#htmlcaption_1#htmlcaption_2#htmlcaption_3#htmlcaption_4#htmlcaption_5#htmlcaption_6#htmlcaption_7#htmlcaption_8#htmlcaption_9#htmlcaption_10#htmlcaption_11#htmlcaption_12#htmlcaption_13#htmlcaption_14#htmlcaption_15#htmlcaption_16
Megosztás: 

A karácsony igazi üzenete

2016-01-20 08:57

Munkából hazafelé menet kissé el­csi­gá­zot­tan nézek ki a busz ablakán. Összefüggően kígyózó fénysorok: a bevásárolni induló autósok elszánt hada és az áruházakról lecsorgó karácsonyi díszek függői.

A lista pe­reg­ni kezd: bevásárlás, ajándékok, takarítás, csomagolás, sütemények – lehetőleg nem a tavalyi receptek alapján –, meghívások, látogatások. Pár perc múlva azonban egy másik lista szavai kelnek életre bennem: békesség és megbékélés, szeretet és meg­ajándékozottság, megbocsátás és megnyugvás, hit és örömhír.

Lázasan keresem a két lista közötti hidat, hogyan lehetne az ünnepre való készülődés közepette mindkettő tartalmát elérni és megélni? Azt hiszem, hogy legtöbbünknek eszébe jut a karácsony közeledtével a második listáról legalább két szó. Keresztényként pedig igazi örömmel nyugtázzuk, ha a karácsony definícióját az általában használt szeretet ünnepéről a Megváltó megszületésére pontosítjuk.

Az Ő teljes neve ugyanis: Jézus Krisztus Isten Fia Megváltó.

Titkon reméljük, hogy ez a felismerés az ünneplésünket is meghatározza majd. Szeretnénk hirdetni a világnak azt az örömhírt, aminek ereje van. Saját szívünkön is tapaszaljuk ezekben a napokban, hogy sokkal fogékonyabbá válunk olyan értékekre, melyeket ez az ünnep hangsúlyozottan képvisel, miközben reméljük, hogy az ajándékozás szó is új értelmet nyer. Hiszen karácsonykor Valakinek a születésnapját ünnepeljük, az ajándék pedig csak az lehet, aminek maga az ünnepelt, Jézus Krisztus is örül. Ehhez pedig nem kell hosszú bevásárló listákat pipálgatnunk, hiszen aki hit által személyesen ismeri Őt, az tudja, hogy nincs más nagyobb ajándék, amit ilyenkor adhatunk, mint a szeretet. Szinte kívülről tudjuk azt, ami karácsonykor kedves intésként elhangzik: "ne csak ezeken a napokon, hanem az év valamennyi napján maradjunk meg ebben a szeretetben."

El kell hát gondolkodnunk azon, mi az az örömhír, aminek olyan ereje van, mely képessé tesz minket erre. A jászol a gyermek Jézussal csak az örömhír kezdete, hiszen a valódi üzenet, melyből reménység és hit fakad, nem csupán az, hogy a Megváltó megszületett, hanem az, hogy a Megváltó ma is él. E kettőt együtt kell hinnünk, ez az egyetlen üzenet, ami megváltoztathatja a világot. Mert a világnak változásra van szüksége, és világ változni is fog ha akarjuk, ha nem. De hogy milyenné lesz az rajtunk, döntéseinken, a szeretethez való viszonyunkon múlik.

Időt kell szánnunk és helyet kell találnunk ezekben a napokban, hogy szívünk elcsendesedjen. Tegyük alkalmassá az ünnepünket arra, hogy meghalljuk a szelíd hívó hangot, melyet a hétköznapok zaja feledtetett, akkor számunkra erő fakad a karácsonyi örömhírből.

Szeretettel kívánunk minden Péceli Lakosnak áldott, boldog karácsonyi ünneplést.

Kármel Pünkösdi Gyülekezet 

Kovalcsik- Ambris Edit Dr.

A reménység építőkövei

2016-04-01 13:18


1.Kor.9,10. ... Bizony, értünk íratott meg, hogy aki szánt, reménységgel kell szántania, és aki csépel, azzal a reménységgel csépeljen, hogy részesedik a termésből...
tovább »

Hálaadás

2015-12-08 18:29


Hálaadás – szavakkal és tettekkel megnyilvánuló kö­szö­net a kapott jótéteményekért (Wikipedia/Magyar Értel­mező szótár).
tovább »

A szabadság rabsága

2015-10-01 16:37


1Kor. 10:23 Minden szabad, de nem minden használ, minden szabad, de nem minden épít.
tovább »

Megtanulni ünnepelni

2015-06-06 00:00


Megtanulni ünnepelni nem egyszerű folyamat. Szokásaink és névleges ünnepeink vannak, de az ünneplés, mint tevékenység nem megy magától – a legtöbb embernek ezt tanulni kellene. Hol vannak ilyenkor az „ünnep­ta­ná­rok”?
tovább »
Copyright 2011-2014 © Kármel Pünkösdi Gyülekezet