#htmlcaption_0#htmlcaption_1#htmlcaption_2#htmlcaption_3#htmlcaption_4#htmlcaption_5#htmlcaption_6#htmlcaption_7#htmlcaption_8#htmlcaption_9#htmlcaption_10#htmlcaption_11#htmlcaption_12#htmlcaption_13#htmlcaption_14#htmlcaption_15#htmlcaption_16
Megosztás: 

Ékszerdoboz – Női alkalmak

2014-06-02 17:39

Isten a világ teremtésekor olyan természeti törvényeket alkotott, amik meghatározzák életünk alapvető folyását. Kezdve a gravitációval, a levegő összetételével és egyéb fizikai törvényszerűségekkel, valamint létrehozta az idő múlását, azaz a természet ritmusát is. Ugyanígy az emberiség megteremtésekor is olyan törvényszerűséggel hozta létre a férfit és a nőt, amik a mai napig velünk élnek, és meghatározzák az életünket.

Ahogy a tudósok kutatják a természet törvényeit, hogy igába hajtsák azok erejét, úgy igyekszünk mi is megérteni, hogy Isten valójában milyennek teremtett bennünket, és azon törvényszerűségeket, amik előrevetítik életutunk alakulását. Vagyis a Biblia segítségével, Isten szemén keresztül próbáljuk nézni, hogy nőként hol a helyünk a világban, és hogy ezeket a szabályrendszereket miként tudjuk a hasznunkra fordítani mindennapi életünk során.

A világ utolérhetetlen ritmusában is Istennek célja van nőiségünkkel, sokféle szerepkört bízott ránk, ahol helyt kell állnunk, és ehhez eszközöket is adott a kezünkbe. Keresztény nőkként fontos ismernünk saját értékeinket, adottságainkat, a ránk bízott feladatokat és lehetőségeket, hogy képességeinket hatékony módon tudjuk összpontosítani.

Az Ékszerdoboz női alkalmak során elsősorban életvitelünkkel kapcsolatos kérdésekre keresünk válaszokat Istennél, és az így felfedezett útmutatásokat osztjuk meg egymással, valamint közösséget építünk, ahogy folyamatosan megnyitjuk magunk egymás felé. Eddigi alkalmaink során foglalkoztunk általános női szerepköri kérdésekkel, párválasztással, gyermekneveléssel, az intimitás témakörével. A jövőben pedig folytatjuk ezen alapvető témák elmélyítését, valamint a házasság működésének és a női-férfi szerepek egymáshoz való viszonyulásának tanulmányozását.

Női közösségünkben gondolkodásmódok formálódnak, életek változnak, őszinte beszélgetések közben barátságok alakulnak, mindez Isten kegyelme által történik. Szeretettel várjuk érdeklődő új barátnőinket az újabb felfedezésekre J

„Hasonlóképpen a vén asszonyok szentekhez illő magaviseletűek legyenek, nem patvarkodók, sem sok borivás rabjai, jóra oktatók, hogy megokosítsák az ifjú asszonyokat, hogy férjöket és magzataikat szeressék, legyenek mértékletesek, tiszták, háziasak, jók, férjöknek engedelmesek, hogy az Isten beszéde ne káromoltassék.” Titusz 2:3-5

A reménység építőkövei

2016-04-01 13:18


1.Kor.9,10. ... Bizony, értünk íratott meg, hogy aki szánt, reménységgel kell szántania, és aki csépel, azzal a reménységgel csépeljen, hogy részesedik a termésből...
tovább »

A karácsony igazi üzenete

2016-01-20 08:57


Munkából hazafelé menet kissé el­csi­gá­zot­tan nézek ki a busz ablakán. Összefüggően kígyózó fénysorok: a bevásárolni induló autósok elszánt hada és az áruházakról lecsorgó karácsonyi díszek függői.
tovább »

Hálaadás

2015-12-08 18:29


Hálaadás – szavakkal és tettekkel megnyilvánuló kö­szö­net a kapott jótéteményekért (Wikipedia/Magyar Értel­mező szótár).
tovább »

A szabadság rabsága

2015-10-01 16:37


1Kor. 10:23 Minden szabad, de nem minden használ, minden szabad, de nem minden épít.
tovább »
Copyright 2011-2014 © Kármel Pünkösdi Gyülekezet