#htmlcaption_0#htmlcaption_1#htmlcaption_2#htmlcaption_3#htmlcaption_4#htmlcaption_5#htmlcaption_6#htmlcaption_7#htmlcaption_8#htmlcaption_9#htmlcaption_10#htmlcaption_11#htmlcaption_12#htmlcaption_13#htmlcaption_14#htmlcaption_15#htmlcaption_16
Megosztás: 

A Titok

2014-06-02 17:41

Isteni létét tekintve nem akkor született - mégis erre emlékezünk, és mindig Őt várjuk…

A várakozás, amiről hagyományosan az advent szól, nemcsak egy időszak – bár kétségtelenül az egyik legmeghittebb ünnepünkre való készülés része, minden évben.

Mindannyian várakozunk, mindannyian remélünk – és sokan hiszünk is abban, hogy eljön, hogy IGAZÁN eljön! Megérint bennünket, betölti az életünket szeretettel, és valódi tartalmat ad a készülődésünknek – majd a karácsony ünnepének. Bízunk abban, hogy eljön Ő, aki több mint 2000éve emberré lett, de már a teremtésnél is ott volt! Aki a kezdetektől fogva ismert, aki megváltott, és örömre hívott minden embert…

A karácsony nevezetes része a keresztény kultúrát ismerő nemzeteknek. Ilyenkor emlékezünk meg Jézus Krisztus születéséről. De vajon az adventtel kapcsolatban mi Isten terve? Valóban az, hogy csak emlékezzünk, készülődjünk, hogy végül a "szeretet ünnepét" ünnepeljük? Távol legyen! Az advent, várakozás! A várakozás pedig elmúlt dolgokra nem vonatkozhat, hiszen ha ez így lenne, az csupán csak emlékezés lenne – és számunkra sem jelentene többet, mint emberi erőlködést az ünneplésre. De a karácsony lényege sokkal tovább nyúlik a decemberi ünnepkörnél. Isten nem csak a múltban érhető el, hanem akarata szerint Ő a jövőnk is! Tehát minden készülődésünkben várjuk azt, Aki volt, Aki van, és Aki eljövendő: Jézus Krisztust!

Ez az a titok, amit megérthetünk: a hitünk nem csupán a múltba, hanem a jelenbe gyökerezik, és a jövőben hoz gyümölcsöt - mert Ő azt ígérte, hogy velünk lesz. Pál apostol is ezt hirdette: "Ez a titok az, hogy Krisztus közöttetek van: reménysége az eljövendő dicsőségnek."

A fentiek fényében kívánunk mindenkinek valódi tartalommal teli várakozást, és áldott karácsonyt! 

A reménység építőkövei

2016-04-01 13:18


1.Kor.9,10. ... Bizony, értünk íratott meg, hogy aki szánt, reménységgel kell szántania, és aki csépel, azzal a reménységgel csépeljen, hogy részesedik a termésből...
tovább »

A karácsony igazi üzenete

2016-01-20 08:57


Munkából hazafelé menet kissé el­csi­gá­zot­tan nézek ki a busz ablakán. Összefüggően kígyózó fénysorok: a bevásárolni induló autósok elszánt hada és az áruházakról lecsorgó karácsonyi díszek függői.
tovább »

Hálaadás

2015-12-08 18:29


Hálaadás – szavakkal és tettekkel megnyilvánuló kö­szö­net a kapott jótéteményekért (Wikipedia/Magyar Értel­mező szótár).
tovább »

A szabadság rabsága

2015-10-01 16:37


1Kor. 10:23 Minden szabad, de nem minden használ, minden szabad, de nem minden épít.
tovább »
Copyright 2011-2014 © Kármel Pünkösdi Gyülekezet