#htmlcaption_0#htmlcaption_1#htmlcaption_2#htmlcaption_3#htmlcaption_4#htmlcaption_5#htmlcaption_6#htmlcaption_7#htmlcaption_8#htmlcaption_9#htmlcaption_10#htmlcaption_11#htmlcaption_12#htmlcaption_13#htmlcaption_14#htmlcaption_15#htmlcaption_16
Megosztás: 

Új év – új kezdet

2014-06-02 17:44

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok... A nép, amelyet magamnak alkoték, hirdesse dicséretemet! Ésa 43:18-21

Ilyenkor az év utolsó és az év első napjain, kicsit elcsendesedve  a "nagy rendrakás" , esetleg a nagy újrakezdés időszaka van. Régebben a nagy fogadalmak ideje volt, de az ideák leáldoztával, vagy a sok kudarcos ígérgetés után ezeket feledtük. Most rendet rakunk az íróasztalon, a dolgozószobában, a konyhában, a garázsban…

Jól is van ez így, de mikor rakunk rendet a lelkünkben?

A Szilveszter és az újév napja ugyanolyan nap, mint a többi, nem különbözik semmiben. Egy bizonyos számsorban a 365., vagy az első. Az ember számára mégiscsak kattan egyet az idő kereke, jelezvén a mulandóságot, azután egy-két nap és kezdődik minden elölről. De ugyanaz kezdődik-e? Ugyanaz folytatódik-e? Vagy jön egy megújulás, amint a természetben jön néhány hónap múlva?

Aki fiatalon kérdezi ezt önmagától, lehet, hogy reményteljes magabiztossággal válaszol. Ha sokszor "kattant már az idő kereke", akkor hajlamosabbak vagyunk "reálisan" tekinteni a jövőnk felé, kevesebb lelkesedéssel, kevesebb derűlátással. Mások azt felelik – jaj, csak meg ne változzon, csak megmaradjon, csak el ne múljon! – Ez esetben a biztonság szerepe a fontos. Vajon az életkor, az évek száma dönti-e el a válaszunkat, vagy inkább az állapotunk? Jön e változás, vagy van-e biztonság az életünkben? Egyáltalán mire van szükségünk? Isten ígérete az, hogy újat cselekszik, újat gondolt felőlünk. Ne a régi dolgokon elmélkedjünk, azoktól féljünk, vagy azokban bízzunk.

Miért kell számunkra az új? Az emberek általában tartanak az ismeretlentől, de ha az eddigi útjainkon eddig jutottunk, akkor itt az ideje hogy új úton járjunk. Miben legyen új az új? Talán abban, hogy az eddigi reménytelenségünket, borúlátásunkat, pesszimizmusunkat, önkárhoztatásunkat, felváltsa a hit és a remény.

Van valaki, aki mindezt a rosszat fenn akarja tartani az életünkben, azért, hogy tönkretegyen, de Istennek nem ez a terve. Már utat készít a pusztában és folyókat a sivatagban. Töltsön el bizakodással az a tény, hogy Istenünk újat tervezett életünk felől. Életünknek kudarcos területeit felváltják az ígéretek és az ebből fakadó áldások. Ahol pusztaság volt, folyók fakadnak, ahol csak bezárt kapuk voltak előtted, ezek megnyílnak.

Hogyan valósul meg mindez? Mi az, ami megnyitja ezekben a helyzetekben a kapukat? Az Isten beszéde, és az ebbe vetett hit. Az Istennel való személyes kapcsolaton alapuló hit. Ez letöri a vaszárakat, a bilincseket, dee nem mindegy, hogy miből táplálkozunk! A múlt negatív élményeiből, vagy az Isten beszédéből.

Kívánom, hogy ebben az esztendőben töltse el lelkünket egy új, friss hit, amely reményt ad a reménytelenségben, letöri a vaszárakat, folyót fakaszt a pusztában... vagy beteljesíti azt az áldott folyamatot, ami már jelen van az életünkben.

"Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok!..."

 Áldott,sikeres és boldog új esztendőt kívánok minden olvasónak!

Szeretettel:

Prekopa Zoltán 

A reménység építőkövei

2016-04-01 13:18


1.Kor.9,10. ... Bizony, értünk íratott meg, hogy aki szánt, reménységgel kell szántania, és aki csépel, azzal a reménységgel csépeljen, hogy részesedik a termésből...
tovább »

A karácsony igazi üzenete

2016-01-20 08:57


Munkából hazafelé menet kissé el­csi­gá­zot­tan nézek ki a busz ablakán. Összefüggően kígyózó fénysorok: a bevásárolni induló autósok elszánt hada és az áruházakról lecsorgó karácsonyi díszek függői.
tovább »

Hálaadás

2015-12-08 18:29


Hálaadás – szavakkal és tettekkel megnyilvánuló kö­szö­net a kapott jótéteményekért (Wikipedia/Magyar Értel­mező szótár).
tovább »

A szabadság rabsága

2015-10-01 16:37


1Kor. 10:23 Minden szabad, de nem minden használ, minden szabad, de nem minden épít.
tovább »
Copyright 2011-2014 © Kármel Pünkösdi Gyülekezet