#htmlcaption_0#htmlcaption_1#htmlcaption_2#htmlcaption_3#htmlcaption_4#htmlcaption_5#htmlcaption_6#htmlcaption_7#htmlcaption_8#htmlcaption_9#htmlcaption_10#htmlcaption_11#htmlcaption_12#htmlcaption_13#htmlcaption_14#htmlcaption_15#htmlcaption_16
Megosztás: 

Megtérés, hit

2014-06-03 16:33

A megtérés az Istennel való termé­szet­feletti találkozás következménye.

Lényegében a saját életvezetéstől való elfordulást, és Isten útmutatásához való visszafordulást jelenti.

Azért visszafordulás, mert valamikor az emberi élet Istennél kezdődött, az Édenben. A megtérés így az édeni körülményekbe vezet vissza minket, és megértjük  „Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.” kezdetű ismert bibliai zsoltár üzenetét.

A juhok a pásztor miatt nem szűkölködnek, mert Ő magasabb nézőpontból irányítja a léptüket, és így füves legelőkre és csendes vizekre találnak.

Amikor ezt az ember megérti, oda akarja adni az élete vezetését a bölcs Pásztornak, hogy irányítsa őt egy boldog, kiteljesedett életbe. Ilyenkor már nem a maga akaratát, hanem a Pásztort követi, Aki egy jobb, és örök életbe fogja vezetni. Ezt hívják megtérésnek, vagyis Isten útjára térésnek.

Nem elég önmagában jónak lenni, hogy kiérdemeljük Isten áldását, ez csalódáshoz vezet. Hallgatni és követni kell a Pásztort naponta, sőt minden döntésünkben.

Isten útja a hit útja, a hit pedig támaszkodást jelent. Hallgatunk és a szívünkkel rá merünk támaszkodni a Pásztor szavára, elhisszük azt, még akkor is, ha a körülmények teljesen másra utalnak, ez a hit.

Erre a hitre változik meg az emberi sors, mert Isten ilyenkor cselekszik. Kinyújtja a kezét csodákra, gyógyulásokra. Megmagyarázhatatlan segítség érkezik a bajban, és az események jóra fordulnak.

Mindig bebizonyosodik, hogy az igazság nem az, amit a világ hirdet, hanem az, amit a Pásztortól hallottunk.

A reménység építőkövei

2016-04-01 13:18


1.Kor.9,10. ... Bizony, értünk íratott meg, hogy aki szánt, reménységgel kell szántania, és aki csépel, azzal a reménységgel csépeljen, hogy részesedik a termésből...
tovább »

A karácsony igazi üzenete

2016-01-20 08:57


Munkából hazafelé menet kissé el­csi­gá­zot­tan nézek ki a busz ablakán. Összefüggően kígyózó fénysorok: a bevásárolni induló autósok elszánt hada és az áruházakról lecsorgó karácsonyi díszek függői.
tovább »

Hálaadás

2015-12-08 18:29


Hálaadás – szavakkal és tettekkel megnyilvánuló kö­szö­net a kapott jótéteményekért (Wikipedia/Magyar Értel­mező szótár).
tovább »

A szabadság rabsága

2015-10-01 16:37


1Kor. 10:23 Minden szabad, de nem minden használ, minden szabad, de nem minden épít.
tovább »
Copyright 2011-2014 © Kármel Pünkösdi Gyülekezet