#htmlcaption_0#htmlcaption_1#htmlcaption_2#htmlcaption_3#htmlcaption_4#htmlcaption_5#htmlcaption_6#htmlcaption_7#htmlcaption_8#htmlcaption_9#htmlcaption_10#htmlcaption_11#htmlcaption_12#htmlcaption_13#htmlcaption_14#htmlcaption_15#htmlcaption_16
Megosztás: 

Erős lehetsz!

2014-07-08 16:59

Az első pünkösd az ószövetségi aratás ünnepére esett. A tanít­vá­nyok és a velük lévők épp ima-összejövetelt tartottak, amikor hatalmas szél zúgása támadt a mennyből, mely betöltötte az egész házat – a Szent Szellem leszállt közéjük.

A szélzúgás után lángnyelvek jelentek meg előttük, amik leszálltak rájuk, és olyan nyelveken kezdtek el beszélni, amit a Szellem adott nekik. A Lélek kiáradásával a tanít­ványok hatal­mat kaptak, mely egyben erőt is jelentett a szolgálatra, így nyíltan, kenettel és hatalommal hirdetni kezdték az evangéliumot. Péter pré­di­ká­ciójára 3000 fő hitre jutott és bűnbocsánatot nyert. Krisztus feltámadásának örömhíre erővel terjedni kezdett szerte a világban. 

Jézus azt mondta a tanítványoknak, mielőtt felment a mennybe: „De megkapjátok a Szentlélek rátok leszálló erejét”. (ApCsel. 1:8.) Világosan látszik, hogy miután a tanítványok betöltekeztek Szent Szellemmel, az erő volt jellemző tevé­keny­sé­geikre, az az erő, mely a Szellemtől származik. Péter és János pünkösd után szinte egyből csodát tett, Jézus nevében meggyógyítottak egy születésétől fogva sánta embert. A tanítványoknak nem volt semmijük a Szellem erején valamint Jézus nevén kívül. Az erő megnyilvánulásának bizonyítéka, hogy a sánta egyből talpra állt és elkezdte dicsőíteni Istent.

A Szent Szellem ereje és működése napjainkban megtapasztalható! Nem ért véget az apostolok halálával. Isten Szelleme ma is köztünk van.

Talán úgy érzed, hogy az életed valamelyik területe nincs rendben, legyen szó akár az egészségedről, vagy a családi állapotodról. Esetleg úgy érzed, egyedül vagy, és mint ahogy a sánta a kapunál kéregetett, egyedül próbálta megoldani a problémáit, úgy te is egyedül érzed magad a bajban.

Van egy jó hírem! Isten Szelleme ma is közöttünk van és ma is támogat!

Ő segíteni tud a nehézségeiden, képes az életed sánta területeit éppé tenni. Isten beszéde, Isten szelleme mindig működik, mindig újjá teremt. 

A Szent Szellem segít vinni az élet terheit is. Nem kell egyedül nekiállnod a problémáknak, ha akarod, a Szent Szellem a segítségedre siet. Isten a Szellemét küldte el, hogy győzz és élj az Ő hatalmával.

Pünkösd alkalmával kívánom, hogy tapasztald meg a Szent Szellem erejét, mely helyreállítja életed sánta területeit és erőt ad az élet nehézségein felülkerekedni.

A reménység építőkövei

2016-04-01 13:18


1.Kor.9,10. ... Bizony, értünk íratott meg, hogy aki szánt, reménységgel kell szántania, és aki csépel, azzal a reménységgel csépeljen, hogy részesedik a termésből...
tovább »

A karácsony igazi üzenete

2016-01-20 08:57


Munkából hazafelé menet kissé el­csi­gá­zot­tan nézek ki a busz ablakán. Összefüggően kígyózó fénysorok: a bevásárolni induló autósok elszánt hada és az áruházakról lecsorgó karácsonyi díszek függői.
tovább »

Hálaadás

2015-12-08 18:29


Hálaadás – szavakkal és tettekkel megnyilvánuló kö­szö­net a kapott jótéteményekért (Wikipedia/Magyar Értel­mező szótár).
tovább »

A szabadság rabsága

2015-10-01 16:37


1Kor. 10:23 Minden szabad, de nem minden használ, minden szabad, de nem minden épít.
tovább »
Copyright 2011-2014 © Kármel Pünkösdi Gyülekezet