#htmlcaption_0#htmlcaption_1#htmlcaption_2#htmlcaption_3#htmlcaption_4#htmlcaption_5#htmlcaption_6#htmlcaption_7#htmlcaption_8#htmlcaption_9#htmlcaption_10#htmlcaption_11#htmlcaption_12#htmlcaption_13#htmlcaption_14#htmlcaption_15#htmlcaption_16

Dicsőítés

Gyülekezeti alkalmunk szerves része a közös „dicsőítés”, de mi is az a dicsőítés?

A szó magáért beszél, valakit megdicsérni, elismerően nyilatkozni róla, hálánkat kifejezni felé. A dicsőítés a gyülekezetben úgy jelenik meg, hogy a jelenlévők teljes lényüket beleadva dalokat énekelve és imákat zengve kifejezik Isten felé hálájukat, hódolatukat, imádatukat mindazért, amit életükben személyesen átéltek Vele, amit kaptak Tőle. Isten dicsőítése szívünk természetes válasza Isten szeretetére, kegyelmére, hatalmára, erejére. A dicsőítő szív megnyitja az utat Isten jelenlétéhez, és előkészíti a szívet Isten igéjének hatékony befogadásához.

Isten dicsérete a bibliai minta alapján sokféle formában nyilvánul meg az istentiszteleti alkalmainkon:

“Hirdessétek velem az Úr nagyságát, magasztaljuk együtt az Ő nevét” Zsolt 34:4.

“Énekeljetek neki új énekeket” Zsolt 33:3.

“Adjatok hálát az Úrnak citeraszóval, tízhúrú lanttal zengjetek neki!” Zsolt 33: 2 .

“Dávid pedig és az egész Izrael szent táncot járt Isten színe előtt teljes erővel, énekelve, citerák, lantok, dobok, cintányérok és harsonák kíséretében. 1 Krón.13:8

Az emberek gyakran tapsolnak, táncolnak, vagy éppen leborulva hódolnak az Úrnak. Ismerjük és átéljük azt a bibliai részt, mely arról beszél, hogy „Isten a dicséretek között lakozik”.

A dicsőítésben a dicsőítő csoport vezeti a gyülekezetet, akik odaszánt és átadott életű hiteles emberekből állnak, mellette tehetséges zenészek és énekesek. Jelenleg többféle zenei felállásban szól vasárnaponként Isten dicsérete. A hangszerek skálája is sokrétű; dobbal, gitárral, billentyűs és fúvós hangszerekkel dicsérjük az Urat.

A dicsőítés az egyetlen olyan dolog, amit biztos, hogy nem csak a földön, hanem a Mennyben is fogunk tenni, amikor az Úrral leszünk az Ő országában, tehát a dicsőítés által már itt a földön bepillanthatunk a mennyei atmoszférába.

“Magasztaljanak téged a mennyben, Istenem, dicsőítsenek az egész földön!” Zsolt.: 57: 12.

Copyright 2011-2014 © Kármel Pünkösdi Gyülekezet