#htmlcaption_0#htmlcaption_1#htmlcaption_2#htmlcaption_3#htmlcaption_4#htmlcaption_5#htmlcaption_6#htmlcaption_7#htmlcaption_8#htmlcaption_9#htmlcaption_10#htmlcaption_11#htmlcaption_12#htmlcaption_13#htmlcaption_14#htmlcaption_15#htmlcaption_16

Üzenet

Megosztás: 

Kérésen felüli áldás

Jelenlegi, főállású munkahelyemen augusztus végéig maradhatok. Nem akartam a munkakeresést az utolsó pillanatra hagyni, ezért egy évvel hamarabb elkezdtem álláshirdetésekre jelentkezni.

Eleinte nem vettem túl komolyan a dolgot, inkább csak kíváncsi voltam a lehetőségekre, hogy egyáltalán hány helyre hívnak be interjúra, milyen pozícióra számíthatok. Ekkor még nem volt semmi tétje a dolognak, de én olyan típusú ember vagyok, aki szereti előre látni a dolgokat, tudni, hogy mi vár rá, nem szeretem a bizonytalanságot.

Közben persze imádkoztam, kértem Istent, hogy ne kelljen megtapasztalnom a munkanélküliséget, és hogy olyan helyre vezessen, amit szeretni fogok.

Jó néhány hónapon keresztül jártam állásinterjúkra, de végül egyik helyről sem szóltak vissza.

Év elején adódott egy lehetőség, amit az egyik főnököm ajánlott: az egyetem egyik tanszékére kerestek részmunkaidős tanszéki mérnököt. Elmentem a meghallgatásra, egy héttel később szóltak, hogy felvettek, ráadásul szeptembertől teljes állásban fognak alkalmazni.

Így sokkal jobban jártam, mint ha bármelyik másik helyre kerültem volna, hiszen nemcsak,  aggódnom nem kell, hogy lesz-e munkám szeptembertől, de addig is két munkahelyem van, ráadásul nagyon közel egymáshoz, nem utazgatom a kettő között.

Lehet, hogy kudarcnak érezzük, ha valami nem úgy alakul, ahogy mi szeretnénk, de az igazság az, hogy Istennek egy sokkal jobb terve van.

Tisztában vagyok vele, hogy milyen nehéz manapság állást találni, ezért bátorítani szeretném azokat, akik hasonló helyzetben vannak, vagy épp munkanélküliek, hogy bízzanak Istenben, Ő nemcsak azt adja meg, amit szeretnénk, hanem kérésünkön felül is megáld minket.

„Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Örökkévaló! Bizony, boldog és áldott, aki benne bízik! Imádjátok az Örökkévalót, ti szentjei! Mert akik őt félik és tisztelik, nem szenvednek hiányt semmiben. Még a fiatal oroszlánok is koplalnak és éheznek, de akik az Örökkévalótól kérnek segítséget, semmi jót nem nélkülöznek.” Zsolt. 34:9-11

 Nagy Edina

Mindenható Isten


Nagymamámnak kétoldali csípőprotézise van, kb. 10 éve ágyban fekszik, mert már nem tudják a protézist többször felújítani. Anyukám most vár csípő protézis beültetésre. Nagy fájdalmai vannak.
tovább »

Elvégeztetett


Augusztusban, egy hétfői napon történt: Reggel, ébredéskor, még semmi bajom nem volt, de a reggeli után egyre erősebb rosszullét lett úrrá rajtam.
tovább »

Isten a mi szabadítónk!


Szeretném veletek megosztani, hogyan szabadultam meg a cigaretta fogságából.
tovább »

Amikor a Szent Szellem szól


Egy tavaszi napon indultam munkába, vártam a buszt a megállóban. Az utcánkban lakik egy 60-as nénike, akivel már többször találkoztam, beszélgettünk. Kiderült, hogy hívő és minden vasárnap ő is gyülibe jár.
tovább »
Copyright 2011-2014 © Kármel Pünkösdi Gyülekezet