#htmlcaption_0#htmlcaption_1#htmlcaption_2#htmlcaption_3#htmlcaption_4#htmlcaption_5#htmlcaption_6#htmlcaption_7#htmlcaption_8#htmlcaption_9#htmlcaption_10#htmlcaption_11#htmlcaption_12#htmlcaption_13#htmlcaption_14#htmlcaption_15#htmlcaption_16

Üzenet

Megosztás: 

A szeretet

Az utóbbi időben sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mit jelent szeretni másokat. Ilyenkor elém jön az az ige az 1korintus 13-ból, hogy a szeretet…

Azt hiszem sokszor elhangzott már esküvőkön, reggeli bátorító igeként, iskolaévnyitókon, és bárhol ahol kerestek valami hangzatos klisét. Teljesen beválik ez az ige, mert ez mindenkinek tetszik, senki se érzi, hogy feszegetné a határait, inkább megnyugtat és hátradőlve a karosszékünkben simán folytatjuk életvitelünket.

Engem viszont megítélt egy rész, a 13.fejezet 3. verse: „És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testemet tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem, semmi hasznom abból”. Felismertem, és folyamatosan fel kell újra ismernem, hogy én bármit is tehetek, ha azt nem igaz szeretet vezérli, akármilyen adakozás is legyen az, vagy bármilyen jótétemény, nem érek vele semmit. Bármennyit is szenvedek emberekért, nem jutok előrébb vele, csak mert játszom a mártírt.

Ami számomra új felismerés az utóbbi időben, hogy a szeretet önként vállalkozik arra, hogy szolgálhasson, hogy adhasson másoknak. Keresi az alkalmat, ahol felemelhet, bátoríthat, dicsérhet. Önként vállalja az extra munkát a másik helyett, sőt, azért könyörög Istenhez, hogy kapjon még több terhet, hogy a felei dolgát könnyítse.

Bennem is ezt végzi most Isten szelleme. Arra vezet, hogy kérjem őt, hogy adjon olyan terheket rám, amiket másoknak kéne elviselniük. Emellett arra vezet, hogy amikor szolgálok, azt tegyem úgy, hogy előre keresem az Ő akaratát, hogy mit és hogyan akar elvégezni másokban, és ehhez nekem mit kell tennem. Kész akarok lenni megjárni az extra kilométereket, hogy mások ezáltal élő vízhez juthassanak a pusztájukban. Azonban mindez semmit sem ér, ha nincs bennem szeretet. És ez a legmerészebb. Mindezt tudom szeretet nélkül is csinálni, magamra nézve önigazultan, mondva, hogy rám nézzetek, ki vagyok. Szánalomra méltó a bukott ember csatája a saját igazságáért. Csak újra és újra beismerem, hogy mindenhez Istenre van szükségem, mert még szeretni se tudok nélküle.

Mindenkinek kívánom, hogy meg tudja élni ezt, a valóságos Isteni szeretetet.

D. Nagy Balázs

Mindenható Isten


Nagymamámnak kétoldali csípőprotézise van, kb. 10 éve ágyban fekszik, mert már nem tudják a protézist többször felújítani. Anyukám most vár csípő protézis beültetésre. Nagy fájdalmai vannak.
tovább »

Elvégeztetett


Augusztusban, egy hétfői napon történt: Reggel, ébredéskor, még semmi bajom nem volt, de a reggeli után egyre erősebb rosszullét lett úrrá rajtam.
tovább »

Isten a mi szabadítónk!


Szeretném veletek megosztani, hogyan szabadultam meg a cigaretta fogságából.
tovább »

Amikor a Szent Szellem szól


Egy tavaszi napon indultam munkába, vártam a buszt a megállóban. Az utcánkban lakik egy 60-as nénike, akivel már többször találkoztam, beszélgettünk. Kiderült, hogy hívő és minden vasárnap ő is gyülibe jár.
tovább »
Copyright 2011-2014 © Kármel Pünkösdi Gyülekezet