#htmlcaption_0#htmlcaption_1#htmlcaption_2#htmlcaption_3#htmlcaption_4#htmlcaption_5#htmlcaption_6#htmlcaption_7#htmlcaption_8#htmlcaption_9#htmlcaption_10#htmlcaption_11#htmlcaption_12#htmlcaption_13#htmlcaption_14#htmlcaption_15#htmlcaption_16

Üzenet

Megosztás: 

Isten megmentett minket a CO-mérgezéstől

Tóth-Bálint Márta vagyok, Ferivel, a férjemmel neveljük két kislányunkat, Dorkát és Rékát.

Hálás vagyok az Úrnak a családomért, hiszem, hogy az ő kezében van az életünk, ő visel gondot ránk. Ezt átélhettük már eddig is, de nemrég újra át éltük az ő megtartó erejét.

Délután 2-óra volt. Lefektettem a lányokat aludni, Feri nem volt itthon. Én is lepihentem és 2-5-ig csak Bibliát olvastam, gondolkoztam, imádkoztam. Nem szoktam ennyit Bibliát olvasni napközben, de utólag visszagondolva tudom, hogy Isten kezdett megerősíteni az igén keresztül. Miután felkeltek a lányok 6 óra körül bekapcsoltam a páraelszívót, a kazánház ajtaja pedig kicsit nyitja volt. Olyan erős az elszívó, hogy behúzta a szén-monoxidot a kazánból, nem engedte, hogy kéményen keresztül eltávozzon.

A lakás legalacsonyabb részén, a nappaliban voltunk a lányokkal, ekkor Dorka kiment a szobából, és hallottam, hogy elesett. Odaszaladtam hozzá, Réka jött velem, aki ugyan csak összeesett és elvesztette az eszméletét. Dorka eközben visszament a nappaliban és lefeküdt a fölre, egyre csak azt mondogatta: „nagyon álmos vagyok”. Tudom, hogy nekem ekkor a Szentlélek jelentette ki, hogy ez szén-monoxid-mérgezés. Rákiáltottam Dorkára, hogy „kelj fel, és azonnal gyere ide!” együtt kiálltunk a teraszra a friss levegőre. Akkor telefonáltam az orvosnak az ájult Rékával a karomban, és pontosan meg tudtam mondani, mi a baj. Gyorsan visszamentem a házba, és kinyitottam az összes ablakot, így mire a tűzoltók, mentő, rendőrök, betegszállítók és a gyerekorvos megérkezett, már a kiszellőzött szobában tudták ellátni a gyerekeket. Egyébként Réka magához tért, mire az ügyelet megérkezett. Sok-sok ember forgolódott körülöttünk, megtelt a házunk velük. Erre Dorka csak annyit mondott: „Anyu! A bácsik behozták a sarat!” Ott remegtem a pamlagon, és hallottam, ahogy a mentősök egymás között azt beszélik, hogy ez az anyuka milyen ügyesen helytállt és elintézett mindent.

Tudom, hogy Isten ki mentett bennünket ebből a veszélyből, ami sokkal rosszabbul is végződhetett volna. Adott erőt és cselekvőképességet is. Csak egy egy napos kórházi megfigyelésre volt szükség, utána hazajöhettünk. Réka vérében háromszor annyi szén-monoxid volt, mint Dorkáéban. Sok mindent megtanultam ezen keresztül.

Először is, mivel sokan hallottak erről az esetről, sok embernek bizonyságot tehettem Isten szabadításáról. Volt, aki sajnálkozással fordult hozzám, de bátran meg tudtam vallani, hogy egyedül a mi Urunk segített meg mindeket ebben a balesetben. Másrészt eddig is nagyon értékeltem a gyermekeinket, de most, ha lehet még jobban a szemem előtt van, hogy őket ajándékba kaptuk Istentől, vigyáznom kell rájuk. Az életünkben nincsenek véletlenek, és Isten a próbákban is vigyáz ránk. Hiszem, hogy Isten mindenkinek annyi terhet ad, amennyit el tud hordozni. Én ezt most el tudtam viselni, de nem csak elviseltem, hanem még épültem is, és a hitem megerősödött.

Mindenható Isten


Nagymamámnak kétoldali csípőprotézise van, kb. 10 éve ágyban fekszik, mert már nem tudják a protézist többször felújítani. Anyukám most vár csípő protézis beültetésre. Nagy fájdalmai vannak.
tovább »

Elvégeztetett


Augusztusban, egy hétfői napon történt: Reggel, ébredéskor, még semmi bajom nem volt, de a reggeli után egyre erősebb rosszullét lett úrrá rajtam.
tovább »

Isten a mi szabadítónk!


Szeretném veletek megosztani, hogyan szabadultam meg a cigaretta fogságából.
tovább »

Amikor a Szent Szellem szól


Egy tavaszi napon indultam munkába, vártam a buszt a megállóban. Az utcánkban lakik egy 60-as nénike, akivel már többször találkoztam, beszélgettünk. Kiderült, hogy hívő és minden vasárnap ő is gyülibe jár.
tovább »
Copyright 2011-2014 © Kármel Pünkösdi Gyülekezet